top of page
  • Foto van schrijverNanda Felderhof

Coronavakantie

Als je de snelweg afkomt rij je in een half uurtje naar het dorp. Van daar is het nog een minuut of 10 naar de zandweg die in het bos verdwijnt. Volg de zandweg voor een halve kilometer en je komt bij een prachtige boerderij. Achter deze boerderij ligt een schuur die is verbouwd tot vakantiewoning en dit is ‘ons vakantiehuisje’.


Hier komen we al een aantal jaren volledig tot rust tijdens een weekje vakantie in de herfst.

Het huisje ligt op 10 meter van de bosrand, loop je wat verder dan kom je bij de heide. Tijdens een prachtig rondje van 3,5 km kom je door bos, heide en een zandverstuiving. In deze periode zijn de kleuren van de herfst oogverblindend en de paddenstoelen ontelbaar.



In de stal van de boerderij staan ongeveer 10 enorme koeien die je overdag lekker in de wei ziet herkauwen. De koeien zijn dol op de valappels die we her en der oprapen en ook oude boterhammen gaan er goed in.


Zodra we buiten komen worden we begroet door een lieve en speelse labrador, die gedurende de week dat we er zijn onze ‘leasehond’ zal zijn. Hij komt onze zoon halen om buiten te spelen, komt binnen om knuffels te halen en vergezeld ons tijdens alle wandelingen die we maken.


Op de fiets ontdekken we de omgeving die heuvelachtig is. Van bos naar vergezicht en alles er tussenin. Her en der zijn nog stille getuigen van het leven zoals het vroeger was.



Als we trek hebben bellen we een van de lokale restaurants, die inmiddels allemaal de mogelijkheid bieden om af te halen. De lekkerste gerechten hebben we gegeten, gewoon aan ‘onze’ keukentafel.

We voelen geen druk om uitstapjes te maken naar bezienswaardigheden. We voelen geen behoefte om andere mensen op te zoeken. We hebben genoeg aan elkaar.


Onze dagen bestaan uit lezen, wandelen, puzzelen, eten, nog meer wandelen, fietsen, weer eten, nog weer meer wandelen, koeien kijken, hond knuffelen en nog een laatste wandelingetje. Ondertussen genieten we volop van de prachtige natuur en rust om ons heen en van elkaar! Lekker in onze bubbel waar we ons prima voelen.


Mentaal is de batterij weer volledig opgeladen! We kunnen er weer helemaal tegen. Heel eerlijk gezegd is zo’n Corona vakantie helemaal zo gek nog niet!!!

258 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page